Padomi kā vasaras laikā uzturēt telpās patīkamu vēsumu

Temperatūrai paaugstinoties, vēsuma uzturēšana var kļūt par sarežģītu uzdevumu. Tomēr, izmantojot dažas vienkāršas stratēģijas, vari uzturēt komfortablu iekštelpu temperatūru, pārāk nepaļaujoties uz gaisa kondicionēšanu. Šeit ir četri efektīvi padomi, kas vasaras mēnešos palīdzēs uzturēt mājokli vēsu.

velux jumta logi, karstums, GGU, GLU, berni, FHC, SML

Optimizē ventilāciju

Pareiza ventilācija ir galvenais priekšnosacījums, lai uzturētu vēsu iekštelpu klimatu. Ļaujot svaigam gaisam cirkulēt, vari ievērojami samazināt karstumu savās mājās. Viedie risinājumi, piemēram, VELUX ACTIVE ar NETATMO lietotne, var palīdzēt efektīvi uzlabot ventilāciju, atverot un aizverot jumta logus un slēģus atkarībā no temperatūras un laikapstākļiem, vienmēr nodrošinot optimālu ventilāciju.

Izmanto žalūzijas un slēģus

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā uzturēt mājokli vēsu, ir žalūziju un slēģu izmantošana. Produkti karstuma kontrolei, kas uzstādāmi no loga ārpuses, ir paredzēti, lai bloķētu saules starus, pirms tie nonāk līdz tavu logu stikliem, padarot šos produktus neticami efektīvus iekštelpu temperatūras pazemināšanā un mājokļa komforta nodrošināšanā. Piemēram, VELUX mīkstie slēģi samazina ienākošo karstumu līdz pat 93%, bloķē gaismu un samazina ārējos trokšņus, radot mierīgu atmosfēru, lai tu varētu atpūsties un uzlādēties. Pievienojot VELUX mīkstos slēģus savam VELUX jumta logam, vasaras laikā iekštelpu temperatūru var pazemināt līdz pat 4.5 grādiem*.

* Dati iegūti no simulētas pret dienvidiem orientētas bēniņu telpas, kurā uzstādīti divi pārdotākā VELUX jumta loga modeļi GLL 1061 izmērā MK06 (780x1178 mm). Simulācija veikta Kolkā 2023. gadā no jūlija līdz augustam kā daļa no VELUX pētījuma par aksesuāru ietekmi vasaras laikā.

velux jumta logi, guļmistaba, GGU, GLU, MHL, MSL, skandināvu dizains

Investē siltumizolācijā

Laba siltumizolācija ir paredzēta ne tikai tam, lai ziemā uzturētu māju siltu, tā ir svarīga arī, lai vasarā siltumu nelaistu iekšā. Pareizi izolētas sienas, jumti, grīdas un logi palīdz uzturēt nemainīgu iekštelpu temperatūru, samazinot siltuma daudzumu, kas nonāk tavā mājā, un saglabājot vēso gaisu, ko radījis gaisa kondicionieris. Bēniņu siltināšana un blīvgumijas uzstādīšana ap durvīm un logiem var būtiski mainīt iekštelpu temperatūru, samazinot vajadzību pēc gaisa kondicionēšanas.

Izmanto griestu ventilatorus saprātīgi

Griestu ventilatori ir izdevīgs veids, kā atdzesēt māju, taču, lai tie būtu efektīvi, tie ir jāizmanto pareizi. Pārliecinies, vai griestu ventilatori ir iestatīti tā, lai vasaras mēnešos grieztos pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Šis iestatījums nospiež vēso gaisu uz leju, radot vēsa vējiņa efektu, kas padara telpu vēsāku. Turklāt griestu ventilatoru izmantošana kopā ar gaisa kondicionētāju var palīdzēt vienmērīgāk sadalīt vēso gaisu visā mājā, ļaujot iestatīt termostatu par dažiem grādiem augstāk un ietaupīt enerģijas izmaksas uz dzesēšanas rēķina.

velux jumta logi, ģimene, dzīvojamā istaba, GGU, GLU, MHL, MSL, ainava

Ieviešot šos padomus praksē, vari baudīt vēsāku un patīkamāku iekštelpu vidi pat gada karstākajās dienās, nodrošinot, ka tavas mājas bēniņi visa gada garumā būs lieliska vieta, kurā uzturēties.